I love germinate rice. It is sweeter and easier to cook and digest.

Get organic or low-chemical brown rice. Place rice in shallow plate. Add warm water, about 50 degree.  Keep it 24 hours in room temperature, in shadow, without cover.   In Bangkok it is quite easy. When bubbles and tiny sprouts come out, it is time to cook. (can be kept in the fridge without water.) Rinse it. Place the rice with new cold water (about 1 inch above than rice surface) and some salts into the rice cooker or pressure cooker.

*

See tiny tiny buds, just being born. Sparkly lives are there.

*

Do you think it is cruel? Yes. I regard plants have lives as same as animals. Their lives keep my life. That is destiny.

  

I eat other’s lives everyday.  I eat up the food on my plate, no rest. I don’t want to waste their sacrifices.

*

Receive the lives with gratitude. Sparkly lives are delicious!!!

 

生命をいただく

発芽玄米が好き。甘くて、早く炊けて、お腹にやさしい。

オーガニックか低農薬玄米を、浅いバットに広げる。お風呂ぐらいの温度のお湯をひたひたに注いで、室温の陰に24時間ほど蓋をしないで置いておく。南国では簡単。泡が出てきて、小さな芽が見え始めたら、準備オッケー。(水を切って、冷蔵庫で保存も可能)

さっと洗って、炊飯器か圧力鍋に玄米と水と塩を入れて炊く。

 

小さなちいさな芽。生まれたばかり。ぴかぴかの生命。

残酷だと思う?植物も動物と同じに生命があると感じる。他者の生命が私の生命を支えている。そういう風にできているのだ。

私は毎日だれかの生命を食べている。お皿の上のものは残さず全部食べる。犠牲を無駄にしない。

 

感謝とともに生命を頂く。ぴかぴかの生命は美味しい。

Advertisements